Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor va organiza în luna februarie Cupa de iarnă AJF, o competiţie pe teren redus, care se va desfăşura pe patru zone geografice.

Întrecerile vor fi rezervate echipelor din ligile a IV-a şi a V-a şi se vor desfăşura pe teren sintetic, în formula 5+1 (5 jucători de câmp şi un portar la fiecare echipă).

După cum a declarat preşedintele AJF Bihor, Valer Vancea, vor putea participa doar jucători legitimaţi.

Cele patru zone geografice în care se vor organiza asemenea turnee sunt Beiuş, Salonta, Oradea şi Aleşd. În fiecare sfârşit de săptămână din luna februarie vor avea loc jocurile din câte o zonă. După cum susţin organizatori, zona Beiuş este cea care va deschide competiţia în perioada 4-5 februarie. Vor urma apoi, în ordine, Salonta, Oradea şi Aleşd.

La sfârşit, după încheierea întrecerilor din ultima zonă, în prima săptămână a lunii martie, organizatorii preconizează să organizeze şi un turneu final, la care să participe câştigătoarele celor patru zone, cel mai probabil la Oradea.

Înscrierile echipelor participante din ligile a IV-a şi a V-a la această competiţie se pot face la sediul AJF Bihor, până pe data de 1 februarie. Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numerele de telefon 0259/414.866 şi 0745/606.683.

În altă ordine de idei, conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor anunţă că Adunarea Generală înaintea noului sezon competiţional este programată pentru data de 5 martie. Până atunci însă preşedintele AJF, Valer Vancea va fi prezent pe 15 februarie la Braşov la întâlnirea preşedinţilor de asociaţii judeţene cu conducerea FRF şi a Comisiei Centrale a Arbitrilor.

În perioada imediat următoare, oficialii AJF Bihor vor inspecta bazele sportive care nu întrunesc toate condiţiile necesare organizării de jocuri sportive la acest nivel. Printre cele vizate vor fi bazele din Căbeşti şi Josani, cu mari carenţe la acest capitol în tur.

Concret, se cere ca bazele sportive să întrunească printre altele: bănci de rezerve de câte cel puţin 13 locuri, suprafaţa de joc care să corespundă standardelor acestor eşaloane, mobilier adecvat, dotarea vestiarelor, instalaţii sanitare (apă rece, apă caldă), precum şi gard împrejmuitor.

În ceea ce priveşte perioada transferurilor la echipele din ligile a IV-a şi a V-a din această pauză competiţională, după cum susţine preşedintele Valer Vancea, se vor putea face până cu 48 de ore înainte de reluarea campionatului.