Echipa naţională de handbal masculin juniori U19 a României s-a aflat preţ de trei zile la Oradea, unde vineri, sâmbătă şi duminică a susţinut trei partide amicale în compania selecţionatei similare a Slovaciei.

Meciurile, desfăşurate la Sala de Sport a Universităţii, întrucât Arena Antonio Alexe este supusă unor lucrări de renovare şi modernizare în perspectiva Campionatului European de Baschet feminin, s-au încheiat cu două victorii ale echipei României şi un succes al oaspeţilor.

În prima zi, vineri, handbaliştii tricolori s-au impus cu scorul de 35-34, după ce şi la pauză conduceau cu 17-16. A fost jocul cu cele mai multe goluri, în care tinerii handbalişti români au condus în repriza a doua şi la 3-4 goluri, dar au câştigat în cele din urmă doar la limită. Principalul marcator în această dispută a fost Arthur Wokan, autor a 10 goluri. L-au urmat Octavian Bizău cu 6 goluri, Leonard Ştefan şi Bogdan Mănescu, cu câte 5 goluri. De la oaspeţi, principalul marcator a fost Marek Hlinka, autor a 7 goluri.

Sâmbătă, în meciul al doilea, prima repriză a fost destul de echilibrată, la pauză slovacii conducând chiar cu scorul de 12-11, însă în repriza a doua, jucătorii români au revenit, au preluat conducerea şi chiar s-au distanţat la câteva goluri, doar că în final tot la limită au câştigat, cu 25-24. În acest meci al doilea, Leonard Ştefan a fost principalul marcator, cu 8 goluri, secondat de Bogdan Mănescu, autor a 7 goluri. Din echipa oaspete, Marek Hlinka şi Filip Ficza au fost principalii marcatori, cu câte 5 reuşite.

În fine, duminică cele două reprezentative de juniori ale României şi Slovaciei s-au întâlnit din nou, pentru a treia oară, tot la Sala de Sport a Universităţii, însă de această dată, rămasă fără aportul lui Arthur Wokan, accidentat, dar şi arătând o anumită stare de oboseală, selecţionata tricoloră a fost depăşită clar, cu 31-23, după ce slovacii conduceau şi la pauză, cu 17-12. De această dată, de departe, Bogdan Mănescu a fost principalul marcator din echipa tricoloră, cu 11 reuşite. De partea cealaltă, Vajk Pomichal a înscris de 6 ori.

Selecţionata de handbal masculin de juniori U19 este pregătită de antrenorii Bogdan Voica şi Claudiu Evi, iar cele trei meciuri amicale de la Oradea s-au înscris în programul pregătirilor pentru Campionatul European Open, care va avea loc la sfârşitul lunii iunie în Suedia, la Goteborg. Acolo, handbaliştii tricolori juniori le vor avea ca adversare în faza grupelor pe echipele Suediei, Estoniei şi statului Kosovo.