Conform preşedintelui Asociaţiei Judeţene de Handbal Bihor, Pavel Mercea, Oradea are mari şanse să găzduiască în această primăvară ediţia din 2012 a Trofeului Carpaţi la handbal masculin.

"Am fost contactat de preşedintele Federaţiei, domnul Cristian Gaţu, cu propunerea de a găzdui noi acest turneu şi pot să vă spun că în proporţie de 90% Oradea va organiza Trofeul Carpaţi din acest an al băieţilor", a declarat Pavel Mercea, preşedintele AJH Bihor.

Turneul ar urma să se desfăşoare la sfârşitul lunii aprilie şi la el vor participa echipe naţionale din partea de centru şi est a continentului, precum Ucraina, Lituania sau Serbia. "În total, domnul Gaţu a invitat 12 reprezentative, dar să vedem acum câte vor răspunde", a mai declarat preşedintele AJH Bihor.

Într-o altă ordine de idei, Asociaţia Judeţeană de Handbal Bihor va organiza în acest an, cel mai probabil în luna iunie, şi un meci amical al echipei naţionale feminine, în compania selecţionatei similare a Ungariei.

În cazul în care echipa naţională feminină nu va putea veni la Oradea, "atunci se încearcă aducerea echipei campioane, Oltchim Rm. Vâlcea, pentru un joc amical în faţa publicului bihorean".