Ziua Mondială a Pământului a fost marcată, săptămâna trecută, şi la Oradea. Eco Bihor, firma care administrează depozitul ecologic de deşeuri al municipiului, a premiat cele mai ecologiste şcoli din Oradea.

În urmă cu două luni, Eco Bihor a lansat tuturor şcolilor şi grădiniţelor din oraş provocarea de a colecta maculatură, iar în total 30 de unităţi au adunat peste 50 tone de deşeuri din hârtie şi carton. Cele mai mari cantităţi de maculatură le-au adunat elevii de la Liceul Ady Endre, 30 kilograme de hârtii pe cap de elev, şi au fost răsplătiţi cu 2.000 lei pentru efortul lor. Pe locul doi s-a clasat Şcoala Szacsvay Imre, unde s-au strâns 11 kilograme pe elev, premiul primit fiind de 1.000 lei, iar pe locul trei Liceul Teologic Szent Laszlo, cu 10,5 kilograme de deşeuri pe cap de elev şi un premiu de 500 lei.

În plus, peste 300 de elevi orădeni au mers în vizită la staţia de sortare a deşeurilor din cadrul depozitului, pentru a vedea cu ochii lor ce drum iau deşeurile reciclabile, odată ce sunt colectate selectiv.

Concursul, aflat la a patra ediţie, a fost înscris şi în calendarul acţiunilor organizate în Oradea în cadrul competiţiei Oraşul Reciclării.