Timp de o săptămână, poliţiştii locali din cadrul compartimentului Protecţia Mediului, Spaţii Verzi, Salubritate, Igienizare, cunoscuţi ca poliţiştii ecologici, au stat la pândă să prindă orădenii care depun clandestin gunoaie pe domeniul public. Zona aleasă de agenţi este una cu notorietate în acest domeniu: strada Uzinelor, puţin circulată, ideală pentru cei care vor să se debaraseze de deşeurile rezultate în urma construcţiilor, dar nu vor să şi plătească pentru asta.

În urma acţiunii poliţiştilor, un orădean a fost surprins în timp ce depozita 11 saci cu moloz pe domeniul public, fiind amendat cu 2.000 de lei. Totodată, între 5 şi 12 mai, poliţiştii ecologici au lăsat somaţii la 16 locuinţe din municipiu, ca proprietarii să-şi încheie contract de salubritate, după ce au fost prinşi că nu deţin un astfel de act.

Cei care nu se vor conforma somaţiei vor fi nevoiţi să plătească o amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei în cazul persoanelor fizice, respectiv 1.500 şi 2.000 de lei pentru cele juridice.