"Măcel verde" şi "minte satanică" sunt cuvintele pe care le-au spus ecologiştii orădeni când au văzut sâmbătă că muncitorii RER Ecologic Service au tăiat doi platani sănătoşi de pe strada Aleea Ştrandului, imediat după cotirea la dreapta dinspre Podul Dacia. Cei doi platani erau pe partea extremă a trotuarului, înspre şosea.

Mai mult, potrivit unui mail transmis presei locale de orădeanul Valentin Leucuţa, un orădean cu preocupări ecologiste, aceştia acuză operatorul de salubritate şi Primăria că încearcă să îşi ascundă fapta, inclusiv pentru că au frezat cu un utilaj specializat trunchiurile şi rădăcinile celor doi pomi tăiaţi.

Contactat de BIHOREANUL, directorul de producţie al RER Ecologic Service, Ionel Ban, spune că n-a fost nimic ilegal în acţiunea de sâmbătă. "Tăierea s-a făcut la comanda Primăriei Oradea şi cu autorizaţie pentru că, am înţeles eu, se va lărgi şoseaua. În zonă vor fi plantaţi alţi copaci în locul celor doi tăiaţi", a declarat Ban, luni. Directorul neagă că ar fi vrut să mascheze tăierea şi spune că muncitorii au lucrat sâmbătă pentru a nu încurca traficul rutier.

Această variantă a fost confirmată şi de şeful de serviciu din cadrul Direcţiei Tehnice a Primăriei, Mircea Stejeran. "Primăria a emis o autorizaţie de tăiere, pentru că banda de circulaţie din direcţia podul Dacia spre Aleea Ştrandului va fi lărgită", a explicat Stejeran.