Săptămâna "Şcoala Altfel" a început cu muzică şi dans pentru liceenii Colegiului Economic Partenie Cosma din Oradea.

Cei mai talentaţi elevi ai şcolii s-au înscris într-un concurs de profil organizat de Consiliul Elevilor, alături de profesorul de matematică Ovidiu Marc, pentru al doilea an consecutiv.

Competiţia s-a intitulat "Economiştii au talent" şi a avut şase concurenţi, liceeni pe cont propriu sau grupuri: un ansamblu folcloric, o gimnastă, doi chitarişti (care au avut numere individuale, dar şi împreună) şi un grup de patru tineri care practică parkour, arta stradală a săritului peste obstacole.

Singura dezamăgire a liceenilor a fost că prea puţini colegi şi profesori de-ai lor au venit în amfiteatrul Bibliotecii Judeţene, gazda competiţiei, ca să-i vadă. Totuşi, ei s-au străduit să performeze la nivel înalt.

La final, un juriu format din reprezentanţi ai elevilor din şcoală şi din profesorul coordonator a decis premiile, fruntaşii concursului fiind liceenii membri în grupul de parkour. Pe locul doi s-a clasat ansamblul folcloric, pe trei duo-ul de chitarişti, iar menţiune a primit gimnasta colegiului. Altfel spus, toţi au plecat acasă cu un premiu care le demonstrează aptitudinea...