Procurorii DIICOT din Vrancea au descins, la finalul săptămânii trecute, în Bihor, într-o acțiune în care au fost sprijiniţi de poliţiştii bihoreni din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Percheziţiile - făcute în paralel și în Constanţa - au vizat infracţiunile de trafic de droguri de mare risc şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Trei persoane au fost arestate, între care un cuplu, soţ şi soţie, ridicaţi din localitatea bihoreană Ciuhoi.

Soţ şi soţie, traficanţi de droguri

Detaliile cazului au fost făcute publice luni, de DIICOT, printr-un comunicat în care arată că, pe 7, respectiv 8 august, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a trei inculpaţi pentru "săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor".

"Începând cu luna februarie a anului 2020, cei 3 inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat în scopul desfăşurării unor activităţi de trafic şi deţinere în vederea consumului de droguri de mare risc. În cadrul grupului infracţional organizat, 2 dintre inculpaţi, soţ şi soţie (n.r. – din Bihor), aveau rolul de aprovizionare cu droguri de risc respectiv pastile ecstasy, cocaină şi ketamină. Aceştia distribuiau astfel de substanţe interzise, provenite cel mai probabil din Spania, pe raza mai multor judeţe, doar în cantităţi mari, de ordinul zecilor de grame şi zecilor sau sutelor de pastile. S-a reţinut faptul că un gram de cocaină se vinde cu 60 de euro, o doză de ketamină cu suma de 35 de euro, iar o pastilă cu suma de aproximativ 3-4 euro", arată procurorii DIICOT Vrancea care investighează cazul.

Cel de-al treilea membru al grupului infracţional organizat se deplasa periodic din Constanţa în Oradea, se întâlnea cu femeia şi bărbatul din Bihor de la care achiziţiona droguri de mare risc pentru a le vinde apoi în judeţul Constanţa.

Droguri şi arme

DIICOT informează că vineri, 7 august, procurorii alături de poliţiştii din Vrancea i-au organizat un flagrant unuia dintre inculpaţi "care ar fi avut asupra sa droguri de mare risc, respectiv peste 100 de grame de cocaină şi ketamină, pe care ar fi intenţionat să le transporte pe ruta Oradea-Constanţa, cu scopul de a le vinde în schimbul sumei de 14.000 de euro".

În paralel, tot vineri, procurorii DIICOT au efectuat "un număr de 4 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Bihor şi Constanţa, în urma cărora au fost ridicate 5.000 de pastile de ecstasy, 100 g de cocaină, 50 g Ketamina şi 150 g substanţă cristalină de MDMA precum și o puşcă cu aer comprimat, sumele de 7.900 de lei, 300 de euro şi 50 lire sterline şi un autoturism". 

În Bihor, percheziţiile au fost făcute inclusiv pe raza localităţii Ciuhoi, de unde ar fi fost ridicaţi cei doi traficanţi soţ şi soţie, potrivit martorilor. 

Pentru toţi cei trei inculpaţi, Tribunalul Vrancea a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile.