În intervalul 30 iunie - 6 iulie va avea loc cea de a 50-a ediţie a Turului Ciclist al României, organizat de Federaţia Română de Ciclism, cu startul în localitatea bihoreană Marghita, gazda etapei de final în 2012.

Concursul va fi precedat de un prolog contratimp între echipe, cu participanţi din localitate şi din Ungaria, organizat de firma Bellotto din Marghita, care este şi sponsorul principal al primei etape a Turului Ciclist al României.

Prologul va avea loc în data de 30 iunie începând cu orele 11, iar startul se va da din faţa judecătoriei din localitate, de pe strada Tudor Vladimirescu, şi se va desfăşura pe traseul de 32 km, Marghita - Otomani - Marghita.

A doua zi, pe 1 iulie, va avea loc prima etapă a concursului ciclist internaţional. Conform planului iniţial al organizatorilor, prima etapă era prevăzută a se desfăşura pe traseul Marghita - Suplacu de Barcău - Zalău - Cluj Napoca. DN 19B tronsonul Marghita - limita judeţului Sălaj, fiind într-o stare proastă, plin de gropi şi denivelări, a fost necesară însă modificarea traseului etapei, care se va desfăşura pe ruta Marghita - Carei - Satu Mare - Baia Mare.

De precizat că deputatul UDMR de Bihor, Cseke Attila a adresat o întrebare ministrului Dan Şova, ministru delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, în vederea reabilitării cât mai urgente a DN 19B (Săcueni - Marghita - Suplacu de Barcău - Nuşfalău) în perspectiva organizării a celei de a 50-a ediţie al Turului Ciclist al României, demers care a rămas fără răspuns.

Ediţia din 2013 al Turului Ciclist al României va fi organizată cu participarea a peste 250 de concurenţi din 16 ţări ale Europei şi Americii de Sud. Au confirmat participarea la concurs echipe din Argentina, Uruguay, Ecuador, Spania, Italia şi Ungaria.

Etapele Turului Ciclist al României sunt:
- luni, 1 iulie, etapa a 2-a: Marghita-Carei-Satu Mare-Baia Mare (168 km)
- marţi, 2 iulie, etapa a 3-a: Reghin-Sovata-Odorheiu Secuiesc-Miercurea Ciuc (140 km)
- miercuri, 3 iulie, etapa a 4-a: Bicaz-Piatra Neamţ-Târgu Frumos-Botoşani (198 km)
- joi, 4 iulie, etapa a 5-a: Botoşani-Tg. Frumos-Iaşi-Vaslui (189 km)
- vineri, 5 iulie: etapa a 6-a: Vaslui-Bârlad-Tecuci-Galaţi (188 km)
- sâmbătă, 6 iulie: etapa a 7-a: Buzău-Urziceni-Bucureşti (134 km)