Deputatul Mircia Muntean, ales primar în Deva, a fost condamnat vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 2 ani de închisoare pentru că a condus băut un autoturism, a provocat un accident. Totuşi, în total edilul ar urma să facă 6 ani de închisoare, după ce instanţa a adăugat la această pedeapsă şi cei 4 ani cu suspendare primiţi anterior pentru abuz în serviciu.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, condamnarea de vineri vine în dosarul în care deputatul Mircia Muntean a fost depistat, în 2014, conducând băut, cu 1,80 grame alcool pur în sânge. 

Muntean a fost trimis în judecată de Parchetul instanţei supreme, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, după ce, în octombrie 2014, a fost implicat într-un accident rutier la Deva, iar mai apoi a fugit, încercând să se ascundă în tufişuri.

De altfel, chiar acolo a fost găsit de poliţişti, cu faţa acoperită de sânge şi cu un câine în braţe (foto).

Cu doar un an înainte, Muntean fusese condamnat definitiv la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, tot de magistraţii ÎCCJ, după ce acesta a fost găsit vinovat că a încheiat tranzacţii ilegale de terenuri cu un traficant de maşini de lux.

Decizia pronunţată vineri de instanţa supremă nu este definitivă şi nici executorie, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile.