În acest sfârşit de săptămână se va desfăşura una dintre cele mai longevive competiţii sportive bihorene. Tradiţionala gală de box "Gongul orădean" va avea loc sâmbătă şi, din păcate, în acest an se va desfăşura în condiţii improprii, în sala de antrenamente pentru pugilişti din cadrul Arenei "Antonio Alexe".

Deşi organizatorii, cei de la Crişul Oradea, şi-ar fi dorit să aibă un spaţiu adecvat unei asemenea competiţii cu tradiţie, cu locuri pentru spectatori şi spaţiu mai larg pentru ring, din păcate nu s-a găsit nicio variantă care să vină în sprijinul competiţiei, Arena "Antonio Alexe", fiind "ocupată de biserică", după cum a declarat antrenorul Mihai Miklos, unul dintre organizatori, referindu-se la un eveniment organizat de reprezentanţii unei organizaţii religioase.

În aceste condiţii, locul de desfăşurare al galei va rămâne sala de antrenament de la Arena "Antonio Alexe", dacă nu se va găsi o altă soluţie până sâmbătă, când este programată competiţia. Directorul CS Crişul, Ionel Bungău caută soluţii pentru un loc mai bun de desfăşurare, vizat fiind şi un centru comercial.

Sigur este însă că această tradiţională competiţie, "Gongul orădean", ajunsă la ediţia a XXXIII-a, va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 14.

Gala este organizată de DJST Bihor şi CS Crişul, iar în ceea ce-i priveşte pe participanţi, vor fi prezenţi pugilişti reprezentând cluburi din Oradea (CS Crişul şi Gym Mar Strong), Timişoara, Arad, Baia Mare, Zalău şi Salonta.

Clubul gazdă, CS Crişul, va fi reprezentat de următorii boxeri: Denis Pogana (48 kg), Andrei Budai (50 kg), Buzas Norbert (46 kg), Cosmin Călugăr (48 kg), Dănuţ Cotuna (50 kg) la cadeţi, Bogdan Secelean (67 kg), Alexandru Sidor (69 kg) şi Rareş Macaru (81 kg) la tineret.

"Pe lângă faptul că este o competiţie de tradiţie, Gongul orădean va constitui acum şi un bun prilej de repetiţie pentru boxerii noştri în vederea Campionatelor Naţionale de tineret şi de cadeţi, care vor avea loc în luna următoare", a declarat antrenorul Mihai Miklos, tehnicianul clubului Crişul.