Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, bihoreanul prin adopţie Eduard Hellvig va prelua unul din mandatele de europarlamentar rămase vacante după ce doi dintre deputaţii liberali în Parlamentul European au ales funcţii publice din România.

Informaţia a fost confirmată presei centrale de preşedintele PNL, Crin Antonescu. "Trebuia să luăm o decizie în această privinţă, probabil că o vom lua mâine (n.r vineri). Unul dintre europarlamentarii noi pentru perioada rămasă este secretarul general Eduard Hellvig, probabil că mâine vom formaliza şi această decizie (n.r. în Delegaţia permanentă a PNL)", a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Acesta a mai spus că pentru celălalt loc vacant al PNL în PE se va căuta o persoană în lista de candidaturi la europarlamentare. Potrivit Hotnews, în cărţi este Ovidiu Silaghi.

PNL are două locuri vacante în PE după ce Cristian Buşoi a devenit preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, iar Ramona Mănescu - ministru al Transporturilor.

Eduard Hellvig, fost deputat PC de Bihor, este în prezent deputat PNL de Ilfov. Acesta s-a înscris în PNL în 2007, a pierdut alegerile parlamentare din 2008 şi a devenit consilierul lui Crin Antonescu. În 2012 a obţinut un mandat de deputat de Ilfov şi în prezent este secretarul general al PNL.

În 2012, Hellvig a fost şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, dar a fost declarat de ANI în incompatibilitate, agenţia susţinând că Hellvig a lucrat şi în mediul privat în timp ce era şi ministru.

Citiţi pe această temă şi articolul: "Eduard Hellvig va fi şeful SRI!"