Bihoreanul Eduard Maliţa şi asistenta sa Bianca au părăsit sâmbătă seară competiţia "Românii au talent", în faza semifinalelor. Cuplul de iluzionişti nu a reuşit, în cea de-a doua semifinală, transmisă în direct la Pro TV, să obţină destule voturi din partea publicului pentru a trece mai departe în finala emisiunii-concurs.

Pentru semifinală, Eduard a pregătit un număr nou de iluzionism, în care a făcut să apară nu numai asistenta sa, ci şi alte două tinere asistente. Acesta l-au legat apoi pe iluzionist cu lanţuri şi l-au băgat într-o cutie plină cu apă, acoperind-o cu un cearceaf. După mai multe secunde petrecute sub apă, când cearceaful a fost ridicat, asistenta Bianca se afla în locul lui Eduard. Reprezentaţia lor nu a i-a convins pe destui români, care au ales votând prin SMS alţi doi finalişti.

Duo-ul muzical Alina şi Cristina şi tânărul Adrian Tuţu, care a început să compună şi să cânte muzică rap la 14 ani după ce şi-a pierdut ambii părinţi, au intrat în finală. La preselecţii, tânărul a cântat o melodie compusă special pentru emisiune şi numită "E evident că românii au talent". Tot în finală a ajuns şi Clubul Sportiv "Akikai", după ce a fost ales de juriu din următori doi clasaţi în ordinea voturilor.

Bihorul mai are şanse să fie reprezentat în finala concursului prin gimnasta de 13 ani Ioana Roxana Rotar, care în preselecţii a impresionat juriul şi a ridicat publicul în picioare cu numărul ei de contorsionism, dar şi prin trupa de dans hip-hop Clevers. Bihorenii vor evolua în semifinala a treia "Românii au talent", care va fi difuzată în direct pe 8 aprilie, de la ora 20.30 pe Pro TV.