Academia EduBiz este programul prin care tinerii „co-creează” ecosistemul în care se implică, pentru prezent și viitor. Credem cu tărie în puterea lor de a crea prezentul și viitorul, iar sustenabilitatea și consistența pe termen lung sunt elementare pentru noi. Mentori, mai mari și mai mici, îi inspiră ani la rând pe adolescenți.

Programele de educație non-formală din EduBiz sunt complementare școlilor. Din 2013, am ajuns la peste 20.000 de adolescenți din orașe și sate și am contribuit la formarea a 1.141 de lideri „edubiști”, care azi sunt avocați, psihologi ori medici, studiază sau lucrează în țară și în străinătate. Mai presus de toate, sunt oameni motivați și dornici să facă bine în jurul lor.

În EduBiz, tinerii sunt puși în situații concrete de viață, fie că fac voluntariat, organizează evenimente, participă la tabere sau primesc îndrumare profesională. Au șansa să cunoască experți din domenii diferite și încep să își descopere pasiunile. Învață să gândească, să facă alegeri și îi inspirăm să își dezvolte un set de competențe palpabile, adaptate la cerințele mediului internațional actual. 

Am devenit o comunitate cu mii de tineri, părinți, parteneri din companii și organizații. Cu toții  am înțeles că nu rezolvi nimic dacă doar critici sau aștepți omul „livrat” cu competențele și cunoștințele de care ai nevoie. Știm că e nevoie de un sat întreg ca să crești un copil.  Adolescenții din Oradea, Zalău sau Cluj, unde noi suntem prezenți, știu că „în EduBiz intri dacă meriți” și că programul nostru este o „pepinieră” de lideri. Pentru că încă există o sete de diplome, mai ales că facultățile bune le caută și pe cele de voluntariat, le oferim certificatul EduBiz, recunoscut în țară și în străinătate.

Ce urmează în EduBiz? O vară plină cu stagii de practică pentru liceeni, evenimente pentru tineri și pregătirea proiectelor cu care vom începe toamna, printre care EduFest. Tot în toamnă vom lansa a 11-a ediție a Academiei EduBiz, unde așteptăm liceenii care vor ceva mai bun de la ei înșiși. 

Teodora Chifor
fondatoarea EduBiz

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!