Elevi din tot Bihorul au învățat, în prima săptămână de școală, cum să rămână în siguranță. Polițiști, jandarmi, specialiști ai Agenției Naționale Antidrog și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au desfășurat activități cu copiii și tinerii.

„Copiii au învățat cum să circule corect pe drumurile publice, cum să prevină consumul de substanțe interzise, traficul de persoane, dar și să sesizeze, de îndată, orice act de violență, pentru un mediu școlar mai sigur”, a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, Poliția Bihor.

Acțiunile s-au desfășurat în școli sau în vecinătatea lor, atât în orașe, cât și la țară.

„O activitate amplă de educație rutieră, la care au participat aproximativ 120 de elevi, s-a desfășurat la Școala Gimnazială din Gepiu, în cadrul căreia copiii au învățat, de la polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și de la polițiștii rutieri, alături de un partener de campanie preventivă, principalele reguli de circulație pe drumurile publice, au exersat traversarea în siguranță a părții carosabile și au învățat despre atitudinea preventivă în deplasarea pe drumurile publice. De asemenea, elevii au fost informați despre importanța alegerii unui anturaj pozitiv și a menținerii unor relații sănătoase cu prietenii”, a precizat Poliția.

Acțiuni similare au avut loc și în alte localități. În plus, reprezentanții instituțiilor MAI au discutat și cu părinții și profesorii, pentru a se asigura că adulții vor ști să gestioneze relațiile cu cei mici.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!