"Pentru prima oară părinţii orădeni vor putea vedea la un loc toată oferta educaţională şi de îngrijire, nu doar din cele 10 creşe, ci şi din cele 42 de grădiniţe, din municipiu". Aşa suna reclama organizatorilor, Consiliul Local, Administraţia Social-Comunitară Oradea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, mândri că anul acest au putut extinde oferta Târgului pentru cei mici, de la creşe şi spre grădiniţe. Degeaba, însă...

După cum se ştie, Târgul pentru creşe şi grădiniţe a fost programat în perioada 2-4 iunie, în Orăşelul Copiilor, fiind deschis zilnic între orele 16-20. Dar asta doar în teorie. Părinţii care au fost joi seara, la ora 19, în Orăşel, au avut parte de o surpriză: sala care le găzduia pe reprezentantele grădiniţelor era deja pustie, toate madamele plecând mai devreme la casele lor, în grup, cu tot cu minunatele lor oferte.

Doar emisarele creşelor, care aveau standurile afară, la intrarea în clădire, mai erau la datorie la ora aceea, prezentându-şi cu răbdare instituţiile părinţilor curioşi, împărţind pliante şi materiale informative.

Concluzia: dacă aşa respectă educatoarele grădiniţelor de stat şi programul în ce priveşte îngrijirea copiilor, ar trebui să ne gândim de două ori înainte să-i lăsăm pe mâinile lor, nu?