Șefa Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița s-a făcut de râs la deschiderea școlii. După ce pe 1 septembrie și-a preluat mandatul în fruntea IȘJ, PSD-ista a fost invitată să vorbească la ceremonia prilejuită de debutul anului școlar ținută la Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur, din Târgovişte. Ea s-a poticnit în repetate rânduri, ba a făcut și un dezacord. 

Gazeta Dâmboviței subliniază că filmarea cu scurtul speech al Adrianei Tudose s-a răspândit pe internet, iar autoarea a fost luată la mișto. 

Adriana Magdalena Tudose este profesoară de franceză la Colegiul Economic Ion Ghica din Târgovişte şi inspector şcolar general din 1 septembrie 2023. 

Adevărul.ro notează că șefa IȘJ a fost „complet pe dinafară” la ceremonie. Ea s-a adresat astfel: „Preacucernici părinţi, domnule primar, doamnă prefect, domnilor deputaţi, stimată asistenţă, dragi părinţi, stimaţi dragi elevi".

Mai departe, şefa ISJ a încercat să lege două vorbe despre rolul educaţiei, misiunea şcolii şi începutul de an şcolar. A făcut-o cu pauze multe și cu greșeli. 

„Mă bucur foarte mult şi sunt onorată de această prezenţă… şi… sunt foarte… în primul rând, sunt foarte emoţionată să mă aflu aici… ăăăă… şcoala este… un… mijloc prin care noi… şcoala este un reper care formează personalităţi solide… de aceea vreau să vă spun că diversitatea este una dintre principiile care stau la baza educaţiei. Cadrele didactice au… ăăă… au… vă rog să mă scuzaţi….", s-a scuzat şefa IŞJ Dâmboviţa, care şi-a găsit cu greu cuvintele şi mai ales ideile. 

"Aceasta este România Educată", spune cel care a postat înregistrarea, Dragoş Popescu, senator REPER de Dâmboviţa, făcând referire la programul administraţiei Klaus Iohannis.

Imaginile au fost publicate și de deputatul dâmboviţean Daniel Blaga, ales pe listele USR. "Discurs halucinant al şefei Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa! Ascultaţi clipul video de mai jos. Adriana Tudose a fost proaspăt instalată de PSD-PNL în fotoliul de inspector şcolar general în judeţul nostru. Din păcate, nu este în stare să lege două propoziţii în discursul de la deschiderea anului şcolar", a scris deputatul dâmboviţean, care i-a cerut public Ligiei Deca, ministrul educaţiei, să explice această numire: "Ce competenţe are doamna Adriana Tudose pentru această funcţie, dacă nu ştie nici să vorbească în limba română!?".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!