Dosarul de corupţie deschis de DNA cu implicaţii asupra unor ofiţeri de poliţie, printre care însuşi şeful Inspectoratului judeţean Bihor, chestorul Liviu Popa, şi unii şefi de structuri din teritoriu, afectează nu doar cariera acestora, ci şi a unor apropiaţi.

Miercuri seară, odată cu demisia şefului IPJ Bihor, Liviu Popa, şi-a cerut plecarea din Poliţie şi un apropiat al chestorului, şeful Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor, comisarul Florin Sîrca (foto stânga).

Demisia sa constituie o surpriză, ţinând cont că SICE este de trei ani consecutiv pe primul loc în ţară, atât în privinţa pagubelor recuperate în dosarele de evaziune fiscală, cât şi ca număr de dosare finalizate, şi nu poate fi explicată decât prin relaţia apropiată dintre Sîrca şi Popa.

Căutat de BIHOREANUL pentru a-şi explica decizia, şeful SICE nu a răspuns la telefon, iar purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, a refuzat orice comentariu pe subiect. "Este vorba despre un act unilateral", a explicat ea refuzul, declarând doar că raportul privind demisia lui Florin Sîrca urmează să fie soluţionat la Bucureşti, de Ministerului Afacerilor Interne. 

Reamintim că, în cursul zilei de joi, chestorul Liviu Popa şi-a reconsiderat decizia de a părăsi instituţia, depunând un nou raport prin care revine asupra cererii de încetare a raporturilor de serviciu. Rămâne de văzut dacă nu cumva şi Sîrca va reveni asupra propriei decizii.

Pe de altă parte, BIHOREANUL a aflat că şi comisarul Remus Indrei (foto dreapta), şeful Poliţiei Municipiului Beiuş, suspectat de luare de mită de procurorii DNA Oradea, a decis să se retragă din Poliţie.

În urmă cu două săptămâni, la scurt timp după ce procurorii DNA Oradea au descins pentru a doua oară în percheziţii la locuinţa sa, ofiţerul a depus la Serviciul de Resurse Umane a Inspectoratului un raport prin care s-a cerut la pensie. Şi acest raport urmează să primească răspuns de la structurile centrale.