Protestele din ultima săptămână par să îşi facă efectul asupra guernanţilor. Ministrul Justiţiei, Florin Iordache,  şi-a anunţat, joi, demisia din funcţie, el precizând, totuşi, că toat iniţiativele sale legislative sunt "legale şi constituţionale"

"Aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră toate iniţiativele sunt legale şi constituţionale. Pentru opinia publică nu a fost suficient aşa că am hotărât să-mi înaintez demisia", a spus, scurt, Florin Iordache.

Ieşirea ministrului a avut loc în contextul în care miercuri, premierul Sorin Grindeanu a informat că va anunţa decizia sa în privinţa lui Florin Iordache după şedinţa de joi a Guvernului.

El a arătat că a avut discuţii şi cu reprezentanţii PSD cu privire la situaţia ministrului Florin Iordache.

"Este un Guvern (...) politic, dar există momente în care fiecare dintre noi trebuie să luăm decizii. Am avut discuţii cu liderii politici. Liderii politici şi-au spus — (...) unii dintre ei — punctul de vedere. (...) Această primă discuţie pe care o aştept din partea domnului Iordache, de data asta mai mult şi pe ceea ce s-a întâmplat prin decizia Curţii Constituţionale şi pe ceea ce se va întâmpla şi mâine, dar nu schimbă în niciun fel decizia", a precizat premierul, potrivit Digi24.ro.