Pe lângă restricțiile din trafic, lucrările la cele cinci pasaje subterane din Piața Emanuil Gojdu le provoacă o durere de cap suplimentară orădenilor care locuiesc în zonă.

Muncitorii lucrează inclusiv noaptea, ceea ce pentru vecinii șantierului este greu de suportat.

Un cititor al BIHOREANULUI, care locuiește într-unul dintre blocurile de lângă șantier, a reclamat redacției situația. Potrivit acestuia, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2, pe șantier erau două excavatoare, cinci autocamioane și un buldoexcavator, muncitorii încărcând pământ excavat în utilajele de transport.

Firește, zgomotul produs la „vărsarea” pământului și a pietrelor în camioane era puternic și, spre deosebire de șantierul diurn, noaptea acesta nu este atenuat de trafic ori de alte sunete citadine.

„La ora 4, zgomotul utilajelor se auzea parcă mai tare. Interesează pe cineva că nu putem să ne odihnim în apartamentele noastre?”, se întreabă bărbatul.

Acesta a reclamat disconfortul și în aplicația Oradea City Report, dar răspunsul pe care l-a primit nu l-a satisfăcut: i s-a cerut să sune la Poliția municipiului Oradea.

Contactat de BIHOREANUL, viceprimarul Marcel Dragoș a declarat că orădenii afectați de gălăgie nu prea au de ales. „Înțelegerea cu constructorii a fost să lucreze și pe timpul nopții, ca să terminăm lucrările cât mai repede. Se lucrează la excavări și transport pământ, ceea ce cred că ar putea să deranjeze, dar nu avem ce face, trebuie să terminăm cât mai repede”, a declarat viceprimarul. Așadar, orădenii ar face bine să-și cumpere dopuri de urechi...

Cea mai complexă lucrare din Oradea, realizarea unei rețele de cinci pasaje subterane în Centrul Civic – Piața Gojdu, ar urma să fie gata la finalul anului 2023.

În timpul zilei, muncitorii firmei Freyrom, responsabilă de lucrare, forează piloții, iar noaptea fac excavările. Până în februarie, ar trebui forați circa 2.200 de piloți.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!