Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a confirmat, sâmbătă, pentru Realitatea TV, că a preluat de vineri 92 la sută din acţiunile postului de televiziune şi a anunţat că va susţine luni o conferinţă de presă pe această temă.

Numele lui Elan Schwartzenberg în postura de manager al Realitatea TV este vehiculat de peste o lună, dar actualul manager, Sebastian Ghiţă, a declarat că Schwartzenberg nu poate să fie implicat în managementul Realitatea, deoarece el (ca persoană desemnată de compania Asesoft, n.r.) va continua să managerieze Realitatea, respectând astfel contractul semnat între Asesoft şi Realitatea Media, în octombrie 2010, şi care are o valabilitate de cinci ani.

Adunarea generală a acţionarilor Realitatea Media s-a întrunit joi, la Viena, şi a analizat situaţia contractului de management încheiat cu Asesoft, după cum a declarat în 27 aprilie Sorin Ovidiu Vîntu. El a mai afirmat că decizia luată de AGA Realitatea Media în privinţa contractului încheiat cu Asesoft va fi făcută publică ulterior.

Vineri, Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, la Direcţia Cercetări Penale - înainte de a fi încarcerat - că Sebastian Ghiţă este doar "o unealtă în mâna Cotroceniului". "Atunci când am ajuns la tribunal, mandatele erau deja scrise", spunea Vîntu, el adăugâd că are "o surpriză" pentru preşedintele Traian Băsescu, pe care o va prezenta luni.