Mai mulţi localnici din Oşorhei se plâng de o problemă pe care o au de ani de zile: casele lor sunt la capătul reţelei de electricitate, astfel că tensiunea electrică ce ajunge în prizele lor este de obicei de 180 de volţi, iar în zilele mai fericite de 190. Adică nici pe-aproape de 220, cât ar trebui se fie, potrivit contractelor pe care le au încheiate cu compania Electrica.

Probabil o cauză a tensiunii scăzute este faptul că, an de an, localităţile se dezvoltă, consumul de energie creşte, însă reţeaua de electricitate rămâne învechită.

Beleaua e că tensiunea scăzută le defectează oamenilor aparatele electrice şi electrocasnice, pe care se văd nevoiţi să le schimbe din banii lor. Ei susţin că au depus nenumărate sesizări la Electrica, însă nu i-a băgat nimeni în seamă.

Aceeaşi problemă o reclamă şi alţi bihoreni: din cauza faptului că au nenorocul să locuiască la capăt de linie, nu mai beneficiază de avantajul de a avea tensiunea electrică normală. Însă cu toţii plătesc aceleaşi costuri de electricitate, indiferent că beneficiază cum ar trebui de ea sau nu.