Oradea Arena găzduiește în acest weekend Campionatul Național de Dans Sportiv, în cadrul căruia cei mai buni dansatori români se întrec, împărțiți pe categorii de vârstă, în probe cu dansuri latino, precum samba, paso doble și rumba, respectiv dansuri standard, ca vals lent, vals vienez, tango sau foxtrot. 

Sâmbătă seara, după ceremonia oficială de deschidere a evenimentului, în cadrul căreia au fost prezentați organizatorii, arbitrii și concurenții și în cadrul căreia senatoarea bihoreană Arina Moș le-a urat bun-venit la Oradea oaspeților din toată țara, pe ring au intrat concurenții din categoria tineret. 

Primele dansuri au fost la proba latino, ocazie cu care publicul a fost martorul unor momente pline de pasiune și spectaculozitate.

Dansatorii au fost urmăriți cu atenție de pe margine de arbitrii internaționali invitați să decidă câștigătorii acestei ediții a Campionatului Național de Dans Sportiv.

De asemenea, printre invitații speciali care au urmărit evenimentul din apropierea ringului s-au numărat și foștii campioni la dans Mihai Petre și soția sa, Elwira. 

Au urmat dansurile din cadrul probei standard, în cadrul căreia atât concurenții de la categoria tineret, cât și cei de la categoria adulți au afișat ținute elegante și mișcări grațioase. 

Printre dansatorii acestei ediții se numără și mai multe perechi din Oradea înscrise fie în cadrul campionatului național, fie în cadrul Cupei Exclusive, o competiție alăturată celei principale. Astfel, Paul Pascar și Arianna Andreescu, Clasa S, concurează în campionatul național la categoria Open Latino 16-18 ani, Sebastian Puscaș și Miruna Mihes, clasa D, 12-13 ani, concurează în cadrul Cupei Exclusive, iar Răzvan Meșter și Iulia Checiu, clasa C, 14-15 ani, participă la categoria Open Latino. Mai concurează orădenii Adrian Bodea - Miriam Lincar (clasa B Latino 14-15 ani), Răzvan Gale - Raysa Borza (clasa C 16-18 ani), Liviu Gale - Maya Ivan (clasa D 14-15 ani), Vlad Meșter - Ingrid Ivan (clasa D 16-18 ani), Sebastian Burca - Alexandra Burca (clasa E 10-11 ani) și Kieran Fitzgerald - Jessica Spătărelu (clasa Hobby 6-9 ani).

Întrecerile continuă duminică pe tot parcursul zilei, însă finalele pentru toate categoriile sunt programate să înceapă la ora 19. Orădenii pot să asiste achiziționându-și un bilet contra sumei de 50 de lei. 

Campionatul Național de Dans Sportiv și Cupa Exclusive sunt organizate de Federația Română de Dans Sportiv și Clubul Sportiv Exclusive din Oradea, cu sprijinul Primăriei Oradea și al mai multor sponsori.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!