Cu puţin timp înainte de alegerile europarlamentare, Elena Băsescu a demisionat din PDL. Cel mai probabil ea va candida fie ca "independent", cum a fost şi la alegerile precedente pentru Parlamentul European, dar există posibilitatea ca ea să candideze pe listele Partidului Mişcarea Populară, agreat şi de tatăl ei, preşedintele Traian Băsescu.

Potrivit presei centrale, care citează surse din PDL, membrii Biroului Permanent al PDL au aflat despre decizia mezinei preşedintelui prin SMS, demisia fiind depusă ulterior la sediul central al PDL de către un consilier al acesteia.

Înaintea şedinţei BPN, preşedintele PDL, Vasile Blaga, declara că nu ştie ca Elena Băsescu să fi demisionat din partid.

"Nu ştiu să-şi fi dat demisia din partid, dar legea spune că, dacă doreşte să candideze pe alte liste, este suficient, se consideră că şi-a dat demisia din celălalt partid", a spus Blaga.

Partidul Mişcarea Populară ar urma să depună, luni după-amiază, la Biroul Electoral Central, lista candidaţilor pentru Parlamentul European.

Potrivit Digi24.ro, demisia Elenei Băsescu vine după ce, pe 18 martie, aceasta a lansat, pe blogul său, un atac la adresa europarlamentarului PDL Monica Macovei.

"Spre deosebire de Monica Macovei, eu am primit în 2009 încrederea a peste 200.000 de români, nu m-am ascuns pe o listă. Singura mea candidatură electorală a fost un succes, în timp ce doamna europarlamentar, deşi dintr-o generaţie cu peste 20 de ani mai în vârstă ca mine, nu a avut acest curaj", a scris Elena Băsescu, susţinând că ea a fost "mai activă" decât Monica Macovei.

Totodată, Elena Băsescu a afirmat că Monica Macovei a ajuns şefa Delegaţiei pentru cooperarea dintre UE şi Republica Moldova "nu datorită talentelor sale remarcabile pe zona de politică externă sau a cunoaşterii situaţiei din Basarabia, ci datorită sprijinului primit de la preşedintele României", mai scrie Digi 24.

Citiţi pe această temă şi "Elena Băsescu nu mai vrea în Parlamentul European: Se visează parlamentar în ţară"