Şefa PDL Bucureşti, fosta ministreasă Elena Udrea, nu a putut dona sânge, sâmbătă, în cadrul campaniei organizate de Organizaţia de Tineret a PDL Bucureşti din cauză că avea hemoglobina sub limita admisă la femei.

"Hemoglobina mea era de 12,4 şi înţeleg că limita este de 12,5. Data viitoare o să încerc din nou şi sper ca a treia oară să şi pot dona sânge", a spus Elena Udrea, adăugând că nu are niciun motiv de îngrijorare privind starea sa de sănătate. De altfel, acest lucru a fost confirmat şi de asistenţii medicali care se ocupau de operaţiunea de donare de sânge.

"Nu e niciun motiv de îngrijorare. Va trebui să înţeleg exact cum se tratează această hemoglobină mică. Presupun că nu sunt motive serioase, iar având în vedere că sunt într-o perioadă mai puţin aglomerată a activităţii mele, probabil că voi fi din ce în ce mai bine cu sănătatea", a explicat Elena Udrea.

Fosta "blondă de la Cotroceni" mersese pregătită pentru a dona sânge la sediul Organizaţiei PDL Bucureşti, fiind îmbrăcată "cât mai comod" şi având încălţăminte fără tocuri înalte. "Ştiam că donez 450 de mililitri de sânge, doream să fiu cât mai comod îmbrăcată, să pot să mă ţin pe picioare", a explicat Udrea, la întrebările ziariştilor.

Elena Udrea era îmbrăcată într-o rochie roşie din jerse şi era încălţată cu cizme negre fără tocuri înalte. Potrivit acesteia, la filiala PDL au venit sâmbătă să doneze sânge peste 400 de persoane.

Dintre parlamentarii democrat-liberali doar Vasile Gherasim s-a mai aflat printre cei care au venit să doneze sânge.