Preşedintele PMP, Elena Udrea, a fost aleasă candidatul oficial al PMP pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Decizia PMP a venit după ce primul candidat propus, Cristian Diaconescu, şi-a anunţat demisia din partid şi a spus că va candida ca independent la prezidenţiale, scrie gandul.info.

Singurul care a votat împotriva candidaturii Elenei Udrea a fost europarlamentarul Cristian Preda. "Cred că Elena Udrea trebuia demisă de partid din funcţia de preşedinte PMP, am cerut acest lucru, dar colegii mei au considerat că trebuie premiată după ce a distrus candidatura lui Cristian Diaconescu. Uneori oamenii văd lucrurile total diferit", a declarat Preda, contactat de aceeaşi publicaţie.

Elena Udrea a declarat, imediat după şedinţă, că şeful campaniei sale va fi Eugen Tomac şi că de miercuri va începe strângerea de semnături. Mai mult, ea a spus că îi va cere preşedintelui Traian Băsescu să o susţină în "competiţia grea" pentru Cotroceni, arătând că orice cetăţean poate semna pentru mai mulţi candidaţi.

Ea a mai spus că este omul politic care "poate duce mai departe steagul pe care Traian Băsescu l-a ridicat în România".

Cristian Diaconescu şi-a anunţat, luni, candidatura ca independent la alegerile prezidenţiale, precizând că, în această postură, nu va mai fi membru PMP, dar că va rămâne preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară. Diaconescu a luat această decizie după ce, deşi era candidatul dorit de Băsescu pentru prezidenţiale, Elena Udrea a declarat că este pregătită să-şi asume ea candidatura la această funcţie, provocând o schismă în PMP.