Dacă nu ştiaţi, zilele trecute, fosta "Blondă de la Cotroceni", Elena Udrea, s-a înscris la facultate. Mai exact, săptămâna trecută ea a fost admisă, pe locul 4, la un masterat al secţiunii Asistenţă Socială, din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca, iar acum a anunţat că îşi caută loc de cazare într-un cămin studenţesc!

"Probabil pe weekend voi sta la Cluj, o să văd dacă găsesc loc la cămin. O să fac o solicitare la secţia de Poliţie, în aşa fel încât să pot să fiu şi la curs, să şi semnez aici când este cazul", a declarat Udrea pentru România Tv.

Decizia e cu atât mai bizară cu cât Elena Udrea locuieşte în Bucureşti într-un complex rezidenţial luxos, construit în apropierea pădurii Băneasa. Acolo, cel mai mic apartament, care are o suprafaţă de 106 metri pătraţi, se închiriază cu aproape 1000 de euro, scrie Libertatea.ro.

Pe de altă parte, în emisiunea lui Cătălin Măruţă, Udrea a mărturisit, joi, şi cum a intrat la facultate. "Am avut un referat despre credinţa mea puternică, pe care o am de un an de zile, despre faptul că oamenii se pot schimba", a povestit Elena Udrea, adăugând că "e un clişeu faptul că dacă eşti o persoană credincioasă nu poţi fi şi una modernă".

"Fericirea este o stare pe care poţi să o dobândeşti gândindu-te la lucruri aparent mici. Lumea mă întreabă cum pot fi fericită, mai ales în situaţia în care mă aflu. Sunt foarte fericită!", a mai povestit fosta blondă de la Cotroceni, în cadrul respectivei emisiuni TV.

Declaraţiile vin în contextul în care Udrea este anchetată în 4 dosare penale, inclusiv miercuri, ea fiind audiată, în calitate de martor, în dosarul copreşedintelui demisionar al PNL, Vasile Blaga.

În vârstă de 42 de ani, Udrea a fost admisă pe locul 4, cu media 8.20 şi spune că doreşte să se specializeze în consiliere pastorală "tocmai pentru a putea să-i sprijin pe cei care au probleme de natură emoţională, spirituală, care se pot trata inclusiv prin metode religioase".

"Pe viitor s-ar putea să mă înscriu chiar la facultate, dar momentan m-am înscris la master, pentru a putea fi cât mai repede aproape de cei care au nevoie de sprijin. (...) Cea mai puternică credinţă este credinţa în Dumnezeu. În ultima vreme, am citit multe cărţi tematice şi Biblia în primul rând", a precizat politiciana, precizând că, datorită credinţei, în viaţa sa se întâmplă lucruri "miraculoase şi fericite".