Totul a pornit de la o declaraţie a unui director din Consiliul Judeţean Suceava în ziarul Monitorul de Suceava. Este vorba de declaraţia lui Dragoş Juravle care a spus pentru publicaţia din Suceava că a contactat deja câţiva meşteri care să realizeze opera de artă cu bustul ministrului Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea.

Gheorghe Flutur, preşedintele CJ Suceava a respins, însă, afirmaţiile directorului şi a dezminţit informaţia. Monitorul de Suceava a scris iniţial că Elena Udrea urmează să aibă parte de un bust sculptat în gheaţă până pe 5 februarie, alături de alte personalităţi, precum Ştefan cel Mare, dar că meşterii pe care i-ar fi contactat directorul Juravle ar fi refuzat invitaţia de realizare a sculpturii, invocând lipsa de timp.

"N-au refuzat, practic, dar au spus că nu au decât drujbe şi am lăsat la latitudinea lor să facă totuşi ceva, nişte figurine. Ne-am gândit prea târziu, abia săptămâna trecută ne-a venit ideea. Gheaţa o avem, o aducem de la Ipoteşti, de unde aducem şi pentru crucile de Bobotează", declara Juravle în Monitorul de Suceava.

Deşi iniţial directorul CJ Suceava părea pornit să pună în practică acest proiect, ulterior Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului, a declarat într-o dezminţire publicată în aceeaşi publicaţie că "nu face nimeni nici o statuie, dezaprob acest mod de gândire".

"Celui care a spus asta o să-i cer notă explicativă şi va fi sancţionat, dacă are asemenea fantezii. Nu se poate aşa ceva, e sinucigaş", a afirmat în publicaţia suceveană Flutur. După declaraţiile acestuia, directorul Juravle a precizat într-o dezminţire că "a fost doar o idee venită de la meşteri, nu am analizat-o în nici un fel. Preşedintele Flutur habar nu a avut".