Deputatul Elena Udrea a anunţat că va candida ca independent la alegerile parlamentare din luna decembrie, că îşi doreşte să facă parte din comisia de control al SRI şi că, mai mult, drumurile ei se despart de Traian Băsescu. Decizia nu este privită cu ochi buni de fostul ei principal colaborator, Băsescu anunţând că a sfătuit-o să nu candideze, "dar e majoră şi independentă; e singură, are greutăţi şi caută un refugiu".

Conform agenţiei de ştiri Mediafax, Udrea a făcut anunţul chiar treptele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde se judeca dosarul "Gala Bute", motivând că ''e nevoie de cineva care să apere drepturile cetăţenilor''. Anunţul a venit oarecum neaşteptat, după ce, în septembrie, declarase că nu mai doreşte să candideze, ci să înfiinţeze un Institut al Fericirii, unde să ajute în mod gratuit oamenii să îşi rezolve problemele cu ajutorul religiei.

"Voi candida ca independent la alegerile din decembrie. Clasa politică reprezintă societatea, e votată de oameni. Sistemul e format din oameni care nu apar în faţă, e nevoie de cineva care să apere drepturile cetăţenilor. Faptul că se acuză oameni politici şi de afaceri, care acaparează cu totul spaţiul public zi de zi, nu vedem decât cum sunt plimbaţi pe la DNA diverse personalităţi, asta nu înseamnă că se petrece ceva bun în ţara asta. (...) Maxim ce aş intenţiona să obţin ar fi un loc în Comisia de Control SRI, poate chiar cea de preşedinte'', a anunţat ea la ieşirea de la Înalta Curte.

''Nu vreau să fac rău Partidului Mişcarea Populară, să afectez în vreun fel competiţia electorală în care partidul intră, am ales să candidez indepenedent, voi prezenta zilele următoare propunerile legislative pe care le voi susţine. Nu m-am consultat cu Traian Băsescu şi, din acest moment, drumurile noastre se despart", a adăugat Udrea.

Într-o emisiune TV desfăşurată joi seară, la B1 TV, Traian Băsescu, lider al PMP, a făcut, însă, precizări pe această temă. "Am prevenit-o că îşi asumă riscuri suplimentare, dacă va candida. Ultima mea recomandare, şi chiar discutata serios, nu candida! E decizia dânsei, este majora şi nu poti să îi schimbi decizia", a spus Băsescu, potrivit site-ului HotNews.ro, explicând că recomandarea a fost făcuta "ca un bun prieten".

Întreba dacă s-a supărat pe ea pentru că nu l-a ascultat, Băsescu a negat, precizând că Udrea "este o femeie foarte independenta".

"O înţeleg foarte bine, este o femeie singură, are greutăţi greu de dus de unul singur", a spus Băsescu. El a continuat spunând că Udrea are "greutăţi" cu Parchetul şi a gasit "orientarea către biserică şi politică", care se potrivesc.

"Sunt singurele refugii unde isi cauta linistea si sa fie utila", a precizat fostul presedinte, conform HotNews.ro.