Deşi până acum păreau că au o relaţie bună, Elena Băsescu şi Elena Udrea îşi ascut cuţitele. Fiica cea mică a preşedintelui o atacă deschis pe Udrea acuzând-o că le interzice filialelor PMP să strângă semnături pentru Cristian Diaconescu, pe care vrea să-l scoată din cursa prezidenţială pentru a candida ea.

Potrivit Gândul, totul a pornit după o şedinţă tensionată a conducerii PMP, la finalul căreia Ruxandra Dragomir, şefa organizaţiei de femei a declarat că Diaconescu nu este popular şi are probleme în a strânge cele 200.000 de semnături necesare înscrierii oficiale în cursă. "Dacă atât conducerea PMP, cât şi marea majoritate a membrilor cer un alt candidat, noi nu ne putem împotrivi. Nu vreau să facem aceaşi greşeală noi, PMP, cum a făcut PDL în 2012 când a aruncat în bătălia pentru Primăria Capitalei un candidat care nu a avut nicio şansă şi membrii PDL o cereau pe Elena Udrea. Eu nu vreau să fiu parte la o altă greşeală majoră. De ce să nu fie România pregatită să voteze o femeie?", a spus Dragomir.

Declaraţia a stârnit reacţia dură a Elenei Băsescu, fiind prima oară când aceasta o atacă deschis pe Elena Udrea.

"Doamna Ruxandra Dragomir se preface că nu ştie despre ce este vorba: organizaţiile au "probleme" în a strânge semnături pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru", a scris EBA pe Facebook.