Un adolescent în vârstă de 16 ani, elev în clasa a zecea la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Oradea, a fost luat chiar de la şcoală de către medicii de la Ambulanţă, după ce i s-a făcut rău. 

"Băiatul a primit de la colegi o ţigară, iar după câteva minute i s-a făcut rău. Am înţeles că nu este consumator înrăit şi că mai suferă şi de alte afecţiuni. Viaţa lui nu a fost în pericol, doar că îi bătea inima mai tare şi avea ameţeli", a precizat dr. Emil Boţcău, purtător de cuvânt la Ambulanţă.

Contactată pe această temă, directoarea Colegiului Naţional Mihai Eminescu, Maria Oniţa, a spus că ea însăşi a chemat Ambulanţa, vineri la amiază, dar a minimalizat incidentul.

"Nu este vorba de consum de droguri. Băiatul are probleme de sănătate mai vechi. Doamna doctor de la noi de la cabinet mi-a spus că elevul a avut o cădere de calciu, eu nu cunosc nici o altă variantă", a declarat profesoara, adăugând că adolescentul este un elev "blând, care nu a creat niciodată probleme".

Informaţiile culese de BIHOREANUL nu îi dau dreptate directoarei. După ce în primă fază s-a crezut că băiatul a consumat etnobotanice, odată transportat la Unitatea de Primire a Spitalului Judeţean, unde a fost investigat şi stabilizat, el a recunoscut că tras un pic de haşiş. 

"Medical nu a avut absolut nimic, dar era agitat. El a spus că a tras un fum sau două dintr-o ţigară în care ştia că este haşiş", a precizat dr. Hadrian Borcea, şeful UPU.

După ce s-a liniştit, tânărul a fost lăsat să plece, nefiind necesară internarea.

BIHOREANUL a prezentat, pe larg, fenomenul consumului de etnobotanice în Oradea şi mai ales în şcoli, fenomen în continuă creştere de la an la an, astfel că unii părinţii au ajuns chiar să se roage de poliţişti să le aresteze copiii, pentru a-i feri de efectele dezastruoase ale acestora.

Detalii pe această temă în articolul "Moarte la plic: Părinţii se roagă de poliţişti să le aresteze copiii dependenţi de etnobotanice"