Din cei 5.570 de elevi înscrişi la proba obligatorie a profilului din cadrul Bacalaureatului, 255 au absentat miercuri de la examen.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Claudiu Damian, un elev de la Colegiul Tehnic Ioan Ciordaş din Beiuş a fost dat afară din examen, după ce a fost prins cu fiţuică.

Alţi patru elevi bihoreni au susţinut proba în condiţii speciale. Unul dintre ei a dat examenul într-un salon de spital din Oradea, fiind internat, iar alţi trei în centrele de examen, dar în săli în care s-au aflat doar membrii comisiei de examen. Cei trei, unul cu fractură de mână şi doi cu tetrapareză spastică, au dictat răspunsurile la cerinţele examenului unor profesori.

Vineri, absolvenţii de liceu vor susţine ultima probă a Bacalaureatului, cea la alegere din curricula specializării. Ei îşi vor afla notele obţinute pe 8 iulie, până la ora 12. Tot în aceeaşi zi, până la ora 16, se vor putea depune contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face între 9 şi 11 iulie, iar afişarea rezultatelor finale pe data de 12 iulie.