Sabina Elena, eleva unui liceu din Covasna ce a purtat o bentiţă tricoloră la şcoală şi apoi a primit ameninţări cu moartea, are numeroşi susţinători.

Vineri dimineaţă, în faţa Liceului Korosi Csoma Sandor, unde învaţă tânăra, 30 de persoane au protestat. Adulții au venit îmbrăcați în costume populare românești și au fluturat drapelul național, iar copii aveau bentițe tricolore, similare celei purtate de Sabina Elena la școală pe data de 15 martie, de Ziua Maghiarilor.

Pentru sâmbătă s-au anunţat proteste în cel puţin 10 oraşe din România, la Alba Iulia, Arad, Bistrița, București, Brașov, Cluj Napoca, Pitești, Ploiești și Târgu Mureș, dar și în Chișinău. Singura manifestaţie autorizată de administraţiile locale este, însă, cea din Alba Iulia.

"Va fi un protest spontan de sensibilizare a românilor cu privire la soarta celorlalţi români din zone precum Harghita și Covasna. Pe lângă studenți și elevi, membri ai asociației noastre, așteptăm inclusiv oameni de cultură", spune Dan Ioan Măriuța, președintele Asociației Realitate și adevăr, organizatorul protestului de la Alba.

Pe de altă parte, pe reţeaua de socializare Facebook a fost creată o pagină „Sabina Elena", care vineri avea peste 27.700 de like-uri.

Alături de alţi doi colegi, Sabina Elena s-a dus la şcoală, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cu accesorii tricolore. Tânăra de clasa a XI-a a purtat o bentiţă roş-galbenă-albastră, iar după ce a postat poza pe Facebook, a primit ameninţări cu moartea.