Sala de sport a Liceului Teoretic "Onisifor Ghibu" a găzduit în weekend prima ediţie a Campionatului Judeţean Şcolar de Majorete. Competiţia face parte din categoria campionatelor sportive şcolare şi a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor în colaborare cu Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu", Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor şi în parteneriat cu Asociaţia de Majorete din România.

La start s-au aliniat 15 echipe de majorete reprezentând 10 unităţi de învăţământ din judeţul Bihor, iar concursul s-a desfăşurat pe o singură secţiune, respectiv majorete cu pom-pon, pe categorii de vârstă: clasele I - IV, V - VIII, IX - XII.

Cele mai multe rezultate le-au cules elevele de la Liceul Onisifor Ghibu din Oradea. În timp ce formaţia Sweety a ocupat locul I la Clasele I-IV, grupul Elitte a câştigat categoria IX-XII. Elevele de la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" au au ieşit pe primul primul loc la categoria claselor V-VIII.

Concursul a fost arbitrat de un juriu compus din specialişti ai domeniului, din partea Universităţii din Oradea, lector univ.dr. Dana Cristea, lector univ.dr. Anca Sabău, asist.univ.drd. Mirela Ştef, alături de masterand Giorgiana Pădure, respectiv de prof. Bondar Delia, de la Şcoala Gimnazială Tărian.

"Competiţia a fost un real succes, sala de sport a liceului dovedindu-se neîncăpătoare pentru sutele de majorete şi părinţi susţinători ale acestora. Sperăm ca această competiţie să devină o tradiţie în calendarul competiţional sportiv şcolar şi în viitor numărul practicanţilor şi implicit al competitorilor în această minunată ramură sportivă să crească", a declarat prof. Daniela Marinău, organizatoarea competiţiei, din partea Liceului Onisifor Ghibu.


Mai jos, rezultatele

Clasele I - IV

Loc 1 - Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" -formaţia SWEETY
Loc 2 - Şcoala Gimnazială "Floare de Lotus" Sânmartin
Loc 3 - Liceul Teoretic "Lucian Blaga"
Loc IV - Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" -formaţia FLUTURAŞI
- Colegiul Naţional "Octavian Goga" Marghita
Loc V - Şcoala Gimnazială "Oltea Doamna"
- Şcoala Gimnazială Nr.11 Oradea
Loc VI - Şcoala Gimnazială "Syacsvaz Imre"
- Şcoala Gimnazială "Ioan Slavici"
- Şcoala Gimnazială "Ioan Bogdan" structura

Clasele V - VIII

Loc 1 - Liceul Teoretic "Lucian Blaga"
Loc 2 - Şcoala Gimnazială "Dacia"
Loc 3 - Şcoala Gimnazială "Syacsvaz Imre"

Clasele IX - XII

Loc 1 - Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" -formaţia ELITTE
Loc 2 - Colegiul Naţional "Octavian Goga" Marghita