22 de elevi cu rezultate școlare de excepție au beneficiat în luna iulie, vreme de câteva zile, de o tabără desfășurată parțial în Oradea, la Liceul Don Orione, parțial la Stâna de Vale, fiind menită să le dezvolte capacitatea de a-și menține echilibrul emoțional și de a gestiona stresul. De asemenea, în cadrul taberei, au parcurs trasee de aventură și au mers la echitație.

Potrivit unui comunicat trimis luni de organizatorii din Asociația Părinților Liceului „Don Orione”, tabăra inovativă s-a numit „Work and Life Balance Camp”. Fondurile necesare au fost strânse în cadrul Swimathon Oradea 2024.

„Cei 22 de elevi cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani din 8 instituții școlare bihorene, care au avut media anuală zece și/sau au participat la olimpiade școlare etapa națională, au fost beneficiarii acestei tabere inedite. Misiunea taberei Work and Life Balance Camp a fost de a-i învăța pe elevii cu performanță școlară de excepție să își mențină echilibrul emoțional, prevenind astfel stările de epuizare”, se arată în comunicatul menționat.

„Inovația acestei tabere face referire tocmai la particularitățile grupului de beneficiari, elevii de zece. Aceștia, mai mult decât colegii lor, sunt predispuși la stres, la stări de epuizare, dar mai ales la presiunea obiectivului de a-și menține performanța școlară de excepție”, a punctat coordonatoarea proiectului, Teodora Moga.

Psihologul școlar Ioana Drugaș subliniază că programul taberei a presupus activități de instalare și menținere a stării de bine. „Consolidarea abilităților prosociale și a muncii în echipă, dezvoltarea unor strategii de management eficient al stresului, dezvoltarea abilităților de a ține un discurs în public și identificarea trăsăturilor necesare unui lider de succes sunt doar câteva dintre obiectivele pe care elevii de zece le-au atins cu ajutorul unei echipe de specialiști atent formată de către organizatori”, a explicat specialista. 

Organizatorii mai spun că fiecare zi a taberei a „urmărit aplicarea practică a competențelor și abilităților enumerate mai sus prin implicarea elevilor în activități sportive tematice cum ar fi: orientare în pădure, echitație, trasee în parcul de aventură, tir cu arcul și arme airsoft, dar și tehnici de supraviețuire”. 

„Trei zile din această tabără minunată s-au desfășurat în incinta Liceului Don Orione, după care două zile au fost petrecute la Cabana Patru Brazi din Stâna de Vale. Suntem încântați că am avut acest prilej de a aduna elevii cu performanță școlară de excepție într-o tabără organizată și găzduită de școala noastră. Liceul „Don Orione” este o instituție care urmărește performanța școlară de excepție, fiind totodată extrem de atent la nevoile și particularitățile elevilor săi”, a spus directorul școlii, Alexandru Stoica. 

Echipa de formatori i-a cuprins pe Dora Cernău - trainer (public speaking), Mihaela Radu - consilier (managementul stresului), Bucur Potre - profesor (orientare turistică și tehnici de supraviețuire), Ioana Drugaș - psiholog (leadership și abilități prosociale) și Teodora Moga - profesor (activități sportive și coordonator al proiectului Work and Life Balance Camp).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!