Elevi de la mai multe şcoli din Argeş au fost puşi, vineri, să defileze prin faţa premierului Viorica Dăncilă, amintind de pionerii "Epocii de Aur", la deschiderea celei de-a 41 ediţii a manifestării "Simfonia lalelelor" de la Piteşti.

Ba mai mult, o parte dintre copii au prezentat şi momente artistice, o micuţă de numai trei ani fiind pusă să facă acrobaţii şi să stea în cap pe asfalt în faţa premierului, care a răsplătit-o cu câteva flori. 

Premierul Viorica Dăncilă, vicepremierul Graţiela Vasilescu şi ministrul de Interne, Carmen Dan, s-au aflat vineri la Piteşti, la manifestările organizate sub titlul "Simfonia lalelelor", care se desfăşoară în fiecare an în oraş.

Viorica Dăncilă a fost primită cu fanfara militară, iar evenimentul a început cu "parada florilor", defilând care alegorice şi copii de la grădiniţele din oraş îmbrăcaţi în culorile tricolorului.

Prin faţa tribunei oficiale au trecut şi un car alegoric în formă de minion, un car alegoric dedicat Centenarului şi unul sub forma unui buchet de lalele.

Manifestarea a fost criticată pe reţelele de socializare şi nu numai. Filosoful Mihai Şora a criticat, pe Facebook, "experimentul lalelor". 

„Copiii din «experimentul lalelelor» nu vor fi oameni liberi câtă vreme vor cunoaşte doar încolonarea umilă în faţa unei autorităţi, oricare ar fi acea autoritate. Nu ajunge că ne-au furat ţara, pădurile, oraşele, drumurile, simbolurile şi cuvintele ei! Acum ne fură şi copiii, cu sufletul şi cu mintea lor cu tot. România centenară: de la experimentul Piteşti, la experimentul lalelelor”, a transmis Mihai Şora.

Preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale, Florica Cherecheş, a transmis, sâmbătă un comunicat de presă prin care condamnă "modul în care PSD-ALDE foloseşte copiii în acţiuni publice menite să aducă bună dispoziţie politicienilor". 

În numele femeilor liberale, Florica Cherecheş spune că evenimentul de la Piteşti a amintit de manifestările dedicate lui Nicolae Ceauşescu. 

"Ne-a îngrozit în mod deosebit, un moment din toată manifestarea, în care un adult – cadru didactic sau instructor sportiv, cere și insistă ca o fetiță de vreo trei anişori, să stea în cap, în plin soare, direct pe asfalt, în fața tribunei oficiale. Fetița nu reușește cu ușurință dar adultul insistă până când ea ajunge să se lovească practic, în cădere, cu spatele, de asfaltul pe care i se ceruse să stea în cap", a transmis Cherecheş. 

De asemenea, Organizația de Femei a PNL consideră că "întreaga manifestare reprezintă o pată neagră pe conduita dascălilor și instructorilor din România, care acceptă să folosească copiii, pentru a se făli în fața conducătorilor de partid".