Șase elevi din Bihor s-au întors cu premii de la cea de-a XXV-a ediție a Concursului de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, organizat de Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial (CMMI) din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

Competiția a reunit 230 de elevi din toată țara, care au trebuit să dovedească și creativitate. Asta pentru că la acest concurs național, pe lângă rezolvarea de probleme deosebite, atât teoretice, cât şi practice, elevii trebuie să contribuie printr-o gândire creatoare, care explorează realitatea practică și trece dincolo de limitele teoretice.

Lotul din Bihor, însoțit de profesoara Violeta Paruș, a obținut rezultate foarte bune: o medalie de aur, una de argint, două de bronz și două premii speciale.

Eleva Delia Melniciuc (clasa a IX-a, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea, profesor Ovidiu Marc) a obținut premiul I și medalia de aur, iar colegul ei, Valentin Cușnir (clasa a IX-a la Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea, profesor Monica Naste), s-a clasat pe locul II, obținând medalia de argint.

Anastasia Paruș (clasa a X-a la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea, profesor Augustin Stan) a obținut o medalie de bronz, la fel și Daniel Pantea (clasa a X-a la Liceul Tehnologic „Unirea” Ștei, profesor Cristina Avram).

Premii speciale au câștigat elevii Sebastian Roșia (clasa a XI-a la Colegiul Tehnic ”Ioan Ciordaș” Beiuș, profesor Crina Bercovici) și Cezar Lauran (clasa a XII-a la Liceul Teoretic ”Constantin Șerban” Aleșd, profesor Melinda Coriteac).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!