În această săptămână, peste 30 de elevi europeni se află în Bihor, unde muncesc voluntar la ridicarea unor case, alături de fundaţia Habitat pentru Umanitate.

O echipă, formată din 13 voluntari de la celebra şcoală internaţională "Le Rosey" din Elveţia, dar şi de doi voluntari de la Habitat Bulgaria, se află la Beiuş, unde muncesc la ridicarea pereţilor, acoperişului şi la realizarea termoizolaţiei unei case în care, apoi, vor locui doi soţi tineri, alături de fetiţa lor.

"Se împlinesc 10 ani de când Le Rosey organizează echipe de voluntari din rândul elevilor noştri care vin apoi în Beiuş, o comunitate de care ne-am îndrăgostit, şi dau o mână de ajutor la construcţia de locuinţe pentru familii modeste. Este o experienţă foarte utilă şi frumoasă pentru aceşti tineri care au ocazia să înţeleagă valoarea voluntariatului şi a implicării în ajutorarea celor nevoiaşi", a spus Mary Louise Bassiouni, profesoară şi coordonatoare a voluntarilor din Elveţia.

Cea de-a doua echipă e formată din 20 de elevi voluntari de la American International School of Salzburg din Austria, care au ajutorul a 30 de voluntari de la compania Comau din Oradea, dar şi a opt jurnalişti de la postul TV Digi24 Oradea. Această echipă lucrează în Oradea la construcţia "în roşu" a unei case pentru doi tineri sărmani proaspăt căsătoriţi.