Pentru al treilea an consecutiv, asociaţii studenţeşti din cadrul Universităţii din Oradea organizează Oradea Summer University, şcoala de vară dedicată elevilor de liceu, pentru a-şi putea da seama ce facultate li se potriveşte cel mai bine.

Potrivit Roxanei Igna, preşedintele Asociaţiei Studenţilor de la Psihologie şi coordonatorul Oradea Summer University 2015, noutatea ediţiei din acest an este că este deschisă şi elevilor de clasa a X-a, nu doar celor de-a XI-a, cum era până acum.

„Timp de două săptămâni, elevii participă la cursuri şi seminarii la facultăţile pe care şi le-au ales, şi vor avea şi alte activităţi: traininguri, excursii, vizite de lucru la instituţii partenere. De asemenea, le punem la dispoziţie şi consilieri care să-i ajute la orientarea în carieră”, a declarat tânăra, luni, într-o conferinţă de presă susţinută alături de omoloagele ei de la Asociaţia Studenţilor Farmacişti Oradea, Olimpia Dan, şi de la Asociaţia Studenţilor Stomatologi Oradea, Octavia Praja.

Şcoala de vară se va ţine între 21 iulie şi 4 august, iar prima săptămână va fi dedicată exclusiv cursurilor şi seminariilor ţinute în facultăţi. La finalul ei, studenţii de vară vor trece şi printr-o mini-sesiune, pentru a vedea cum se descurcă la examene.

Elevii doritori au la dispoziţie trei pachete de înscriere: unul care le asigură cazarea, două mese pe zi şi participarea la şcoala propriu-zisă şi care costă 250 de lei, unul cu două mese pe zi şi participarea la toate evenimentele OSU şi care costă 150 de lei şi unul dedicat elevilor din Oradea, care n-au nevoie nici de cazare nici de masă, şi care costă 100 de lei. Tinerii vor fi cazaţi în căminul nou al Universităţii şi vor mânca la cantina studenţească.

Înscrierile se fac până pe 1 iulie, pe site-ul şcolii, www.orsu.ro. Până luni, erau înscrişi 19 elevi din toată ţara. La OSU 2015, sunt 160 de locuri disponibile.