La iniţiativa Colegiului Naţional Emanuil Gojdu, în acest sfârşit de săptămână are loc la Oradea prima ediţie a Festivalului de Teatru Scurt pentru Elevi.

Cuprins în cadrul Toamnei Orădene şi a Festivalului de Teatru Scurt al Teatrului Regina Maria, festivalul dedicat liceenilor a adunat în urbea de pe Crişul repede 9 trupe de teatru de la tot atâtea şcoli din ţară, din oraşe precum Sighişoara, Arad, Câmpeni ori Hunedoara. În total, 16 trupe de elevi se înscriseseră la festival, însă doar cele 9 au fost selectate în urma preselecţiilor.

Din Bihor, pe scenă urcă liceenii-actori de la Colegiul Naţional Alexandru Roman Aleşd, cu spectacolul "Mama Angheluşa, doftoroaie", de Vasile Alecsandri, de la Liceul Teoretic Nicolae Jiga Tinca, cu spectacolul "Fetiţa cu chibrituri" de H. Christian Andersen, de la Liceul Teoretic Aurel Lazăr Oradea, cu spectacolul "Un pedagog de şcoală nouă" de I.L.Caragiale şi gazdele de la Gojdu, care vor pune în scenă piesa "Casandra" a Grupului de Creaţie Trinity University press San Antonio.

Doritorii mai pot să-i urmărească pe elevi duminică, de la ora 10, la Teatrul Arcadia, intrarea fiind liberă. Tot duminică va avea loc şi festivitatea de închidere a festivalului.

Partenerii festivalului coordonat de profesoara Carmen Andrei sunt Revista Familia, Teatrul Regina Maria şi Fundaţia Academia Civică Bihor.