Elevi ai Colegiului Național Emanuil Gojdu din Oradea sunt acuzați de o vecină că au aruncat pe geamurile școlii mai multe perii de toalete, care au ajuns, astfel, pe acoperișul casei reclamantei.

Potrivit spuselor orădencei, incidentul a avut loc luni dimineață, când tinerii se aflau la ore. Fotografiile au fost trimise BIHOREANULUI chiar de vecina gojdiştilor, care se plânge și că în timpul pauzelor aceștia merg și fumează pe proprietatea sa. 

„De luni sunt aruncate periile în curtea mea. Am fost la domnul director și mi s-a zis că se desfășoară o anchetă internă. Nimeni nu a venit de la colegiu să le strângă. În altă ordine de idei, elevii școlii sunt liberi să iasă în fiecare zi în pauze să fumeze la mine în curte, chiar dacă este proprietate privată şi chiar dacă se află în timpul orelor de curs. Am pus plăcuțe cu "proprietate privată". Și le spun zilnic să iasă afară, dar degeaba”, s-a plâns Alexandra Marin BIHOREANULUI.

Contactat de reporter, directorul Colegiului, Florin Nicoară, a confirmat, miercuri, că se fac verificări. "Am vorbit cu doamna, nici ea şi nici conducerea şcolii nu ştie cine este făptaşul. Se presupune că ar fi elevi de la şcoala noastră. Noi facem verificări, iar atunci când vor fi găsiţi vinovaţii, ei vor fi sancţionaţi", a declarat Nicoară.

Cât despre acuzația că elevii fumează pe teritoriul vecinei, directorul a spus că ar fi vorba doar despre liceeni majori, care, conform regulamentului, pot părăsi școala cu prezentarea actului de identitate. „Noi le-am amenajat un loc în care să fumeze. Că ei pleacă altundeva nu mai este răspunderea școlii”, a mai adăugat directorul. 

Proprietara imobilului a postat imaginile și pe grupul "Oradea suntem noi", unde a adunat mai multe distribuiri şi comentarii inclusiv din partea liceului amintit.

"Vreau să vă spun că acest lucru nu ţine de şcoală, ci de educaţia de acasă şi probabil şi de mentalitatea adolescentului / adolescenților care au făcut asta. Ca un alt argument, fiind un liceu serios, mai mult ca sigur se va afla şi elevii vor fi sanctionaţi pe măsură", a comentat un elev al Colegiului pe Facebook.