În această vară, 35 de elevi de clasa a X-a de la Colegiul Economic Partenie Cosma îşi fac practica obligatorie pe lângă chef-i europeni.

Profesorii lor au obţinut finanţare pentru proiectul "European professional experiences in gastronomy and catering service" (Experienţe profesionale europene în serviciile de alimentaţie publice), prin programul european Erasmus +, aşa că liceenii de la specializarea Alimentaţie şi Turism învaţă meserie de la specialişti europeni.

În fluxuri de câte şapte, însoţiţi de un profesor, elevii vor face practică vara aceasta în restaurante din Anglia, Italia, Portugalia şi Grecia. "Finalitatea vizată în urma derulării stagiilor de practică din cadrul proiectului este facilitarea formării de competenţe generale şi specifice, în concordanţă cu exigenţele şcolilor europene din domeniu şi în concordanţă cu cerinţele de pe piaţa muncii din Europa", a precizat coordonatorul proiectului, profesoara Maria Koteles.

Primul grup de elevi care au făcut practică în străinătate s-au întors deja, după două săptămâni petrecute în Plymouth, Anglia. Liceenii spun că experienţa le-a fost de folos, făcând astfel cunoştinţă cu ingredientele specifice zonei şi mâncărurile preferate de localnicii de acolo.