Liceul Pedagogic Beiuș a anunțat finalizarea a două proiecte de tip Eramus+, în cadrul cărora elevi și profesori ai școlii au participat la stagii de mobilitate în orașul Katerini din Grecia.

Unul dintre proiecte a presupus că 25 de elevi de liceu, care învață în clase de Învățător-Educator și Educator-Puericultor, au mers în Grecia alături de șapte cadre didactice, pentru a face acolo stagii de practică.

În al doilea proiect, 18 elevi de gimnaziu și opt profesori au participat la misiuni de observare, adică au luat contact cu educația elenă. Elevii din Beiuș chiar au participat la lecții alături de colegii lor greci, putând afla astfel cum se desfășoară orele în această țară.

Stagiile au fost de câte o săptămână sau două, iar gazdă a fost Liceul Platon M.E.P.E. din Katerini, care acum a devenit un partener al unității de învățământ bihorene.

„Considerăm că participarea la proiecte de mobilități este o oportunitate pentru formarea profesională, care produce schimbări majore la nivel intelectual, comportamental și la nivel de achiziții personale pentru viața activă. În plus, reprezintă o alternativă educațională atractivă pe care școala noastră, implicându-se în programul Erasmus+, o oferă atât elevilor cât și personalului didactic”, a precizat, într-un comunicat de presă, directoarea Adina Cioloș.

În acest an școlar, Liceul Pedagogic Beiuș își propune să organizeze și mai multe stagii Eramsus+: 45 de mobilități pentru elevi și șapte pentru profesori.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!