În preambulul Zilei Copilului, în cadrul proiectului cultural de promovare a tinerilor, susținut de Filarmonica din Oradea, Fil Nouveau | Feel young, elevi și studenți talentați, care au început studiul instrumentului muzical din copilărie fragedă, participă și sunt premianți la diverse concursuri, vor susține lucrări de muzică simfonică la clarinet, flaut și pian, în urma unei selecții online.

Concertul, condus de dirijorul Adrian Morar, va avea loc joi, de la ora 18, în Sala Enescu-Bartok.

Astfel, Lianu Popa Ion, elev la Liceul de Arte, va interpreta la clarinet Concertino in Mi bemol major pentru clarinet, op. 26, de Carl Maria von Weber; la flaut, Borbiró Timea, studentă în anul II la Facultatea de Muzică din Oradea, - Fantaisie brillante sur l`opera Carmen de Georges Bizet, de Francois Borne; Ana Carina Niculaș, de asemenea studentă la muzică în Oradea, va susține, tot la flaut, Concertul nr. 161 pentru flaut în Sol major, QV5:174, Partea II și III, de Johann Joachim Quantz; Voropciuc Maria Izabela, studentă în anul I la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, la pian - Concertul pentru pian în la minor, Partea II și III, de Robert Schumann; și, tot la pian, Maria Alice Poenariu, elevă la Liceul de Arte Ion Vidu Timișoara - Concerto nr. 3, Partea I, de Ludwig van Beethoven.

„Filarmonica de Stat Oradea prin Proiectul cultural Fil Nouveau | Feel young dorește susținerea tinerelor talente și promovarea acestora în cadrul Stagiunii 2021-2022, în calitate de soliști. Tinerii care vor concerta joi seară au fost selectați în urma unei audiții organizate în format online”, au transmis organizatorii din cadrul instituției.

Dirijorul Adrian Morar a studiat la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, specializându-se în fenomenologia muzicală. A condus orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, începând cu anul 1995, iar din 2001 a fost angajat și la Opera Națională din București.

În prezent, Adrian Morar este dirijor permanent la Opera Națională Română din Cluj, susținând concerte alături de operele și filarmonicile din Cluj, Iași, Timișoara, Constanța, Sibiu, Craiova, Satu-Mare și Brașov.

Biletele pentru concertul de joi, din cadrul proiectului Fil Nouveau | Feel Young, au fost puse în vâncare la casieria instituției, cu prețuri între 10 și 45 de lei, în funcție de categorie și locul în sală, iar abonamentele sunt valabile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!