Stadionului Liceului cu Program Sportiv Bihorul a găzduit, vineri, concursurile şcolare "Prietenii pompierilor" şi "Cu viaţa mea apăr viaţa", menite să-i înveţe pe elevi tehnici, atitudini şi comportamente adecvate în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

"În cadrul celor două competiţii, desfăşurate pe parcursul a patru ore, s-au înfruntat cele 16 echipe calificate în urma concursurilor desfăşurate la nivel zonal: opt echipe participante la  concursul "Prietenii pompierilor" şi opt echipe la competiţia "Cu viaţa mea apăr viaţa"", a precizat căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, instituţie care organizează an de an aceste întreceri şcolare.

Concursul "Prietenii pompierilor" a fost dedicat elevilor cu vârste între 11 şi 15 ani, care, în echipe de câte 10, s-au întrecut într-o probă teoretică, iar apoi în parcurgerea unei piste cu obstacole şi la o ştafetă de 400 de metri cu obstacole. La final, dintre echipele de fete, au ieşit câştigătoare pe locul 1 elevele de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Căbeşti, pe locul II cele din Remetea, iar pe III elevele din Chişlaz. La băieţi, locul I l-au luat elevii din Curăţele, locul II cei de la Colegiul Naţional "Samuil Vulcan" Beiuş, iar locul III cei din Căbeşti.

Concursul "Cu viaţa mea apăr viaţa" a fost organizat pe două niveluri, ciclul gimnazial şi ciclul liceal, iar cele opt echipe s-au întrecut pe parcursul unei probe teoretice şi a două probe practice: "Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 de metri" şi "Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat". La finalul competiţiei, podiumul a fost ocupat, la gimnaziu, de elevii de la Colegiul Naţional "Octavian Goga" Marghita (locul I), de la  Şcoala Gimnazială Nr. 1 Petreu (locul II) şi de la Liceul Teoretic "Ady Endre" Oradea (locul III). Dintre elevii de liceu, pe locul I s-au clasat tinerii de la Colegiul Tehnic "Unirea"  Ştei, pe locul II cei de la Colegiul Naţional "Avram Iancu" Ştei, iar pe III cei de la Colegiul Agricol Valea Lui Mihai.

La finalul probelor, elevii au fost premiaţi de pompieri cu diplome şi cupe. Echipele de pe locul I de la concursul "Cu viaţa mea apăr viaţa" vor reprezenta Bihorul la etapa interjudeţeană a competiţiei.