Primele probe din cadrul examenului de Bacalaureat deschid nişte perspective bune. Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean, liceenii bihoreni s-au descurcat destul de bine la primele două probe de evaluare a competenţelor.

Astfel, la proba orală de limba română, 50,63% din elevii bihoreni au obţinut calificativul maxim, adică "experimentat". 30,41% din liceeni s-au dovedit "avansaţi", iar 18,76% "medii". Niciun elev din cei 6678 care au susţinut probele nu a luat calificativul minim, de începător.

La evaluarea competenţelor lingvistice în limba maternă procentele sunt şi mai bune: 83,6% din elevii bihoreni au obţinut calificativul "experimentat", 14,68% calificativul "avansat", iar 1,62% calificativul "mediu". La fel, nici la această probă liceenii nu au obţinut calificativul minim, la examene prezentându-se 988 de elevi.

Bacalaureatul continuă cu evaluarea competenţelor digitale, probă ce are loc în această săptămână, urmând ca între 25 şi 27 iulie absolvenţii de liceu să susţină proba de evaluare a competenţelor într-o limbă de circulaţie internaţională. Examenele scrise vor debuta pe 2 iulie.