Departamentul pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului Didactic (DPPPD), în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar, a lansat joi proiectul "Şcoala. Şansa mea!", care are ca obiectiv prevenirea şi combaterea abandonului şcolar în satele bihorene Avram Iancu, Cărăsău, Bogei, Leş şi Şuncuiuş. Potrivit managerului de proiect, Valentin Blândul, conferenţiar în cadrul DPPPD, acesta e finanţat prin fonduri europene cu peste 312.000 de lei şi are o durată de doi ani.

Practic, prin consilierea elevilor şi a cadrelor didactice deopotrivă, prin activităţi didactice dar şi în afara orelor de şcoală, se va încerca creşterea atractivităţii şcolii pentru elevi, dar şi a performanţelor. Totodată, elevii vor înţelege că şcoala are un rost şi că nu trebuie să o abandoneze. Nu scapă de instruire nici părinţii, care vor fi invitaţii unor mese rotunde pe tema proiectului.

Motivul pentru care au fost alese cele cinci localităţi este că acolo riscul abandonului şcolar este crescut, întrucât mulţi dintre elevii acestor sate au părinţii plecaţi la muncă în străinătate şi se află în grija unor rude care, de cele mai multe ori, nu au autoritate asupra lor.