Din 1 noiembrie, orice elev bihorean, indiferent de confesiunea sa, poate lua, gratuit, meditaţii la şapte materii: limba română, matematică, engleză, istorie, logopedie, franceză şi geografie.

Orele sunt ţinute de diferiţi profesori cu experienţă de la mai multe şcoli orădene, în sala nr. 3 de la parterul Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea. Iniţiativa acestor meditaţii o are Asociaţia Profesorilor Greco-Catolici.

Ca să participe la ore, elevii trebuie să se înscrie direct la profesorii care ţin cursurile. Cursurile de limba şi literatura română au loc sâmbăta, de la ora 11 (prof. Petronela Moldovan), cele de matematică marţea, de la ora 15 (prof. Rodica Malan), cele de limba engleză miercurea de la ora 15 (prof. Mariana Daina), iar cele de istorie miercurea de la ora 17 (prof. Cristian Ciorba).

Orele de franceză au loc joia, de la ora 17 (prof. Crinela Varga şi prof. Ligia Domuţa), iar cele de geografie joia, de la ora 17 (prof. Cristian Ciorba). Cursurile de logopedie se ţin miercurea, de la ora 16 (prof. Felicia Dan).