Asociaţia Piticot, în parteneriat cu Colegiul Naţional Iosif Vulcan Oradea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, organizează cea de-a doua ediţie a concursului "Învaţă bine", destinat celor mai isteţi elevi din clasele 1-8 din judeţ.

Elevii care se înscriu în competiţie vor susţine, pe 23 aprilie, un test la una sau mai multe din disciplinele din concurs. Şcolarii de clasă primară au de ales între Matematică şi Limba şi Literatura Română, în timp ce cei de gimnaziu pot să dea testul la Matematică, Limba şi Literatura Română, Limba Engleză, Istorie, Geografie, Biologie ori Limba Germană.

Taxa de înscriere în concurs este de 20 de lei pe disciplină, înscrierea făcându-se online, pe site-ul www.piticot.org/invatabine ori la profesorul responsabil cu concursul din şcoala la care învaţă elevul. Toţi banii adunaţi din taxe vor fi folosiţi de Asociaţie la îngrijirea copiilor săraci şi bolnavi din evidenţele ONG-ului. Înscrierile se pot face până pe 5 aprilie.

Cei mai deştepţi dintre elevi vor fi premiaţi de organizatori. Astfel, picii de clase primare pot câştiga o pereche de role (locul I), o excursie la Zoo în Ungaria (locul II) sau o zi la aquapark-ul din Băile Felix (locul III), iar cei mai buni elevi de gimnaziu vor primi un smartphone (locul I) ori, la fel ca cei din clasele primare, o excursie la grădina zoologică din Ungaria (locul II), respectiv o zi la aquapark-ul din Băile Felix (locul III).

Scopul Asociaţiei Piticot este ca prin acest concurs să dezvolte spiritul competiţional al elevilor, să le crească interesul pentru învăţare, dar şi să implice profesorii în activităţi de voluntariat şi să strângă fonduri pentru amenajarea unui Spital de Pediatrie în Bihor.