Crosul Pro Europa, organizat de Direcţia pentru Sport a Judeţului (DSJ) Bihor a adunat, vineri, în Parcul Brătianu aproape 300 de elevi, atât din Oradea cât şi din judeţ.

Primul start al curselor organizate în preajma Zilei Europei s-a dat la ora 17, când copiii claselor I şi a II-a au pornit la fugă. Întrecerea fetelor a fost câştigată de Mariana Cozman, de la Liceul Bethell, iar proba băieţilor - de Alin Toma, de la Colegiul Naţional Iosif Vulcan.

Dintre fetele din clasele a III-a şi a IV-a, Evelina Sabău de la Octavian Goga a fost cea mai rapidă, în timp ce la băieţi Samuel Bala de la şcoala din Sânmartin a trecut primul linia de sosire.

Delia Gligor şi Ovidiu Zirbo au fost cei mai buni în cursa claselor a V-a şi a VI-a, iar dintre cei mai mari elevi de gimnaziu, Iulia Bala şi Florin Denuţa şi-au adjudecat primele locuri în clasament.

La liceu, în cursele bobocilor, respectiv clasele a IX-a şi a X-a, Maria Andrei şi Lucian Bârlea au terminat pe prima poziţie, iar la întrecerea elevilor de clasa a XI şi a XII-a, locurile I la fete şi băieţi au fost luate de Lavinia Bratu şi Mircea Peştean, ambii de la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul.

Concurenţii de pe primele locuri au fost răsplătiţi cu diplome, medalii şi cu pachete cu dulciuri.